Hypotheek oversluiten? Interessant of toch niet?

De rente staat nog steeds historisch laag. Hierdoor kan oversluiten mogelijk interessant zijn. Iedere hypotheek en iedere situatie is maatwerk. In ieder geval adviseren wij u om uw financiële plaatje geregeld onder de loep te nemen.

Is de hypotheek opgebouwd zoals u denkt dat hij is of zijn er mogelijk gekoppelde polissen waarvan u niet precies weet hoe deze opgebouwd zijn? Betaalt u voor uw gevoel een relatief hoge rente of valt dit mogelijk best mee, omdat dezelfde rente ook vergoed wordt over de spaarpolis? Of loopt op korte termijn de rentevastperiode af?

Er zijn diverse scenarios te bedenken waarom oversluiten zinvol zou kunnen zijn. Misschien vindt u de maandlast te hoog en zijn er mogelijkheden om de maandlast te verlagen. Een ander doel voor het oversluiten of omzetten kan zijn omdat u het aflossingsvrije gedeelte te hoog vindt. Kortom, u wilt aan het einde van de looptijd een lagere hypotheek overhouden.

Om te weten of oversluiten zinvol is, maken wij een volledige berekening, waarbij wij uiteraard ook rekening houden met de fiscale gevolgen en de te maken kosten zoals boeterente, advies- en notariskosten. Wilt u meer informatie of eens afspreken? Neem gerust contact met ons op.