Goed voorbereid op weg als starter op de markt.

U wilt uw eerste huis kopen. Een bijzondere, spannende periode. U koopt ten slotte maar een keer de eerste eigen woning. Wat komt er allemaal bij kijken? U wilt weten wat u te wachten staat en wat er bij het kopen van een woning staat te gebeuren. We kunnen zeggen dat dit proces een aantal fases omvat.

Om te beginnen: weet u al wat u maximaal kunt lenen en welke maandlast daar bij hoort? Aan de hand van de inkomen gegevens en eventueel die van uw partner kunnen wij een duidelijke, overzichtelijke berekening maken met bijbehorende maandlast en benodigde inbreng eigen middelen. Wij kennen de klappen van de zweep en kunnen hierdoor tijdens dit gesprek al veel informatie geven over de mogelijke hypotheekaanvraag. Met keuze uit circa 30 geldverstrekkers zijn wij geheel onafhankelijk. We zoeken de beste geldverstrekker uit in combinatie met een aantrekkelijke rente en goede voorwaarden.

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Het is dan fijn om een goed en degelijk advies te hebben gehad al voren u de knoop voor die droomwoning doorhakt! Wist u bijvoorbeeld dat een bouwdepot ook nog steeds tot de mogelijkheden behoort? Een eventuele verbouwing mag onder bepaalde condities meegefinancierd worden in de hypotheek. En heeft u wel eens van de Starterslening gehoord? Dit is een lening vanuit de gemeente, die het laatste steuntje in de rug kan geven om het gat te overbruggen tussen de maximale hypotheek die de geldverstrekker geeft en de benodigde hypotheek om de woning te kopen.

Als starter geldt sinds 2012 de verplichting om de hypotheek in 30 jaar volledig af te lossen. Dit kan door het aangaan van een annuïtaire of lineaire hypotheekvorm. Bij deze hypotheekvormen wordt in het maandbedrag een deeltje van de hypotheek direct afgelost.

Zodra u weet wat de mogelijkheden zijn, kan het zoeken naar het leukste huis beginnen! Tussentijds kunnen wij steeds blijven begeleiden en tips geven. Als het dan zover is en het bod is geaccepteerd door de verkopende partij, dan kan het hypotheektraject starten.

Wij begeleiden u van A tot Z en geen vraag is ons te gek!

Hoi, ik ben Lizzy
Uw persoonlijke
hypotheek adviseur

Heeft u vragen over uw hypotheek of wilt een meer informatie welke hypotheek bij uw situatie past? Ik sta voor u klaar, bel of mail mij!