Logistiek & Vervoer

Heb je een logistieke onderneming? Of een bedrijf in de agrarische sector? Of heb je een bedrijfswagen waar je dagelijks mee naar je klanten rijdt om je werkzaamheden uit te voeren? Er is veel diversiteit bij ondernemingen, maar 1 ding staat doorgaans vast: Met de wagenpark verzekering kun je al jouw zakelijke personenauto’s, bestelauto’s en vrachtwagens verzekeren. Ook de aanhangwagens, opleggers en trailers zijn mee te verzekeren.

De verplichte WA-dekking is de basis (wettelijke aansprakelijkheid). Deze dekt de schade die anderen oplopen door jouw bedrijfswagens en waar je aansprakelijk voor bent. Wil je extra dekking voor schade aan het voertuig? Dan kies je voor WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. 

Voor beroepsvervoerders is een vervoerders aansprakelijkheidsverzekering onmisbaar. Je kunt immers aansprakelijk gesteld worden voor schade aan goederen die je voor anderen vervoert. Schade kan ontstaan onderweg, tijdens het laden en lossen of tijdens op- en overslag. Met een vervoerders aansprakelijkheidsverzekering (ook bekend als transportaansprakelijkheidsverzekering) gaan jij en jouw chauffeurs goed verzekerd de weg op. Deze verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade aan of verlies van de vervoerde zaken. In nationale wetgeving en internationale verdragen komt naar voren wanneer de vervoerder aansprakelijk is en voor welke schade-oorzaken niet. Daarnaast gelden doorgaans limieten voor die aansprakelijkheid.

Gebruik of huur je als ondernemer containers of trailers van derden? Dan wil je dat deze verzekerd zijn wanneer er schade veroorzaakt wordt. De container-/trailer verzekering is er om financiële gevolgen van schade aan containers en/of trailers van derden (huurtrailers) te beschermen.

Vervoeren jij of de medewerkers van je onderneming regelmatig goederen? Dan betekent dit dat je het risico loopt dat de goederen tijdens het vervoer beschadigd raken of gestolen worden. Is dit risico verzekerd? Met een goederentransportverzekering wel. Ook als je gebruik maakt van een professionele vervoerder, is het verstandig om een goederentransportverzekering af te sluiten, die je bij eventuele schade aansprakelijk kan stellen. De transporteur is namelijk niet in alle gevallen aansprakelijk en bovendien slechts tot een maximum bedrag. Raken de goederen die worden vervoerd kwijt of beschadigd? Brand in een overslag loods? De goederentransportverzekering dekt de schade door verlies en beschadiging van uw goederen onderweg. Een goederentransportverzekering is belangrijk voor elke ondernemer die goederen vervoert. Dat zijn bijvoorbeeld:
• handelsmaatschappijen, vooral import- en exportbedrijven;
• ondernemingen, waarvan machines en apparaten soms of vaak naar klanten moeten;
• ondernemingen, die incidenteel iets laten vervoeren.

Heb je eigen goederen, zoals bijvoorbeeld gereedschappen in je bestelwagen liggen? Of voorraad, ingekocht voor jouw klant in de bestelwagen liggen? Dan is het een prettig idee dat deze spullen 24 uur per dag tegen beschadiging, verlies of diefstal tijdens het vervoer met je eigen bestelauto verzekerd zijn. Een eigen vervoersverzekering biedt hier de oplossing voor. Onderweg, bij het laden en lossen en tijdens de opslag in de (bestel)auto.

Heb je een eigen bestelauto? Die wil je natuurlijk zakelijk verzekeren met de bestelautoverzekering. Deze verzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je bestelauto veroorzaakt. Naast de verplichte dekking Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) kan er ook gekozen worden voor om schade aan de bestelauto zelf te verzekeren via een casco beperkt of volledig casco dekking.

Dan zijn er nog gemotoriseerde voertuigen zoals tractoren. Deze voertuigen kunnen verzekerd worden met de landbouw-/werkmaterieel verzekering. Het feit dat ze geen kenteken hebben wil nog niet zeggen dat ze niet verplicht verzekerd moeten worden. Het werkmaterieel dat aan bepaalde voorwaarden voldoet heeft een kenteken en daarmee dient het verplicht verzekerd te worden tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Er is ook nog een groep voertuigen als een heftruck of een elektrische pompkar. Onterecht wordt vaak gedacht dat ze meeverzekerd zijn op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB), maar dat is niet het geval, ze dienen op zich zelf verzekerd te worden. Ook als ze niet op de openbare weg rijden, er kan ten slotte ook schade aan derden worden verricht op het eigen terrein.

Afspraak inplannen

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

MailenBellen