Kan uw hypotheek niet veel goedkoper? bespaar op uw maandlasten.

Heeft u nu al een hypotheek en loopt de rentevastperiode binnenkort af? Dan doet u er wellicht goed aan om eens verder te kijken dan de huidige geldverstrekker. De huidige hypotheek onderbrengen bij een andere geldverstrekker heeft de benaming ‘’oversluiten’’. Dit kan soms heel aantrekkelijk zijn. Op het moment van oversluiten mag u met de hypotheek gaan en staan waar u wilt. Dit kan resulteren in een geldverstrekker met bijvoorbeeld een lage rente. Hierdoor profiteert u van lagere maandlasten!

Staat de rente nog wat langer vast? Ook dan kan oversluiten soms voordeel opleveren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren en kunnen wij voor u uitrekenen. Dan is snel inzichtelijk of er een voordeel te behalen is.

Heeft u een spaarhypotheek? Dan is er een gekoppelde spaarpolis van toepassing. Dit is een geblokkeerde rekening waar u maandelijks premie in stort. Over deze opgebouwde spaarpot krijgt u doorgaans dezelfde rente die u betaalt voor de hypotheek. Is deze rente gemiddeld gezien wat hoger? Dan krijgt u eveneens deze rente over het opgebouwde spaarbedrag, dat kan flink oplopen wat voor een goed rendement zorgt! Maar als de rente zakt omdat de rentevastperiode afloopt en u een ander aanbod van de geldverstrekker krijgt met de lage rentes die nu van toepassing zijn, dan dan zal de spaarpremie omhoog gaan, immers: het spaarbedrag moet aan het einde van de looptijd in de spaarpot zitten. In deze situatie kan het afkopen van een spaarverzekering soms heel aantrekkelijk zijn!

Misschien heeft u in de huidige hypotheek een aflossingsvrij deel zitten? En wilt u liever meer aflossen. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De huidige hypotheek kan dan omgezet worden in een andere hypotheekvorm eventueel in combinatie met oversluiting naar een andere geldverstrekker.

Samen bekijken wij graag naar de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Hoi, ik ben Lizzy
Uw persoonlijke
hypotheek adviseur

Heeft u vragen over uw hypotheek of wilt een meer informatie welke hypotheek bij uw situatie past? Ik sta voor u klaar, bel of mail mij!