Uitvaartverzekering

Driekwart van de mensen van 35 jaar en ouder is in Nederland verzekerd tegen kosten bij een begrafenis of crematie. Voor volwassenen onder de 35 jaar ligt dit percentage op 46 procent. 

Of een uitvaartverzekering nuttig of nodig is, hangt af van je financiële situatie. Heb je onvoldoende spaargeld, dan is een verzekering geen overbodige luxe. Maar ook als je wel hebt gespaard, kan een verzekering interessant zijn.

Een begrafenis of crematie is niet goedkoop. De kosten hiervoor kunnen al gauw oplopen wanneer je rekening moet houden met het aanschaffen van een kist, het inhuren van de uitvaartverzorger en het laten drukken en versturen van de rouwkaarten. Met een uitvaartverzekering heb je de zekerheid dat er geld is voor dergelijke kosten.

Wat veel Nederlanders niet weten, is dat een uitvaartverzekering voor en door vrijwel iedereen kan worden afgesloten. Tegen een laag bedrag per maand verzeker je jezelf voor de kosten die komen kijken bij een uitvaart. Waar je op moet letten, is dat er een maximale leeftijd is voor het afsluiten van zo’n verzekering. In de meeste gevallen kun je tot een leeftijd van 70 jaar een uitvaartverzekering nemen. 

Belangrijk om te weten is dat wij doorgaans een uitvaartverzekering afsluiten bij een onafhankelijke verzekeraar. Hierdoor heb je volledige vrije keuze in de uitvaartverzorger.

Benieuwd naar de premie? We maken graag een offerte voor je.

Afspraak inplannen

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

MailenBellen