Bent u een zelfstandige in de breedste zin van het woord?

Een DGA, vrije beroepsoefenaar of ZZP’er? Het is geen prettige gedachte maar wat als u als zelfstandig ondernemer door arbeidsongeschiktheid niet meer kunt werken? Dan is het erg fijn dat er toch een inkomen binnen komt. Een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering is een absolute must.

Jaarlijks raken ongeveer 50.000 ondernemers arbeidsongeschikt. Dat heeft vaak grote gevolgen voor het zakelijke en privé vermogen. Mogelijk wordt hierdoor zelfs het voortbestaan van de onderneming bedreigd. Want voor zelfstandig ondernemers bestaat geen vangnet voor arbeidsongeschiktheid. Als ondernemer moet u dus zelf zorgen voor een voorziening waarmee het inkomen op niveau blijft. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) zorgt ervoor dat u als ondernemer niet zonder inkomen komt te zitten als u (tijdelijk) niet kunt werken.

Hoe zit het met de kosten?
Veel gehoorde uitspraken zijn dat een AOV ‘’zeer duur en onbetaalbaar’’ is. Dan kunnen wij u goed nieuws geven, dat is een onterechte uitspraak. Het is mogelijk om een AOV zo samen te stellen dat deze altijd binnen uw budget past. Hoeveel u betaalt hangt van een groot aantal factoren af. Van de aard van uw beroep bijvoorbeeld. Daarnaast is de premie afhankelijk van de keuzes die u maakt met onder andere de eigen risicotermijn. En wist u ook dat de premie is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting?

Een AOV hoeft niet duur te zijn. U kiest immers zelf wat u wilt verzekeren!

Welke keuzes heeft u bij het afsluiten van een AOV?
• Hoogte verzekerd bedrag;
• Eindleeftijd van uw v rzekering;
• Aantal dagen wachttijd voordat u een uitkering ontvangt;
• Arbeidsongeschiktheidscriterium (beroepsarbeidsongeschiktheid of passende arbeid).

Wat voor advies krijg ik over de arbeidsongeschiktheidsverzekering?
Voor AOV’s heeft u veel keuzes en bestaat er een uitgebreid aanbod. Hoe kiest u een AOV die past bij uw financiële situatie? En biedt de AOV dan voldoende bescherming tegen de risico’s die u, uw familie en uw onderneming lopen? Onze dienstverlening is volledig ingericht om u daarbij te adviseren en te begeleiden. Bij ons krijgt u onafhankelijk advies op maat.

Wilt u een vrijblijvend adviesgesprek over de AOV?
Wilt u een afspraak voor een financieel advies? Vul het contactformulier in, mail of bel ons. In een persoonlijk gesprek inventariseren wij uw persoonlijke en financiële situatie. Wanneer u meer wilt weten over de kosten van onze dienstverlening en wat wij voor u kunnen betekenen, leest u dan ons Dienstverleningsdocument over risico’s afdekken eens.

Hoi, ik ben Karin
uw persoonlijke
financiële adviseur

Of het nu gaat om een nieuw verzekering of een nieuwe hypotheek ik begrijp als geen ander dat u snel duidelijkheid wilt. Graag help ik u hier verder bij!