Zodra je personeel in dienst hebt, adviseren wij jou als ondernemer om een verkeersschadeverzekering af te sluiten. Werknemers vormen namelijk een belangrijke uitsluiting op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven bij het gebruik van motorrijtuigen. Een werknemer die als passagier gebruik maakt van een motorrijtuig en betrokken raakt bij een verkeersongeval krijgt zijn schade vergoed uit de WA-dekking van het motorrijtuig dat de schade veroorzaakt. Dit geldt niet voor de werknemer die als bestuurder gebruik maakt van een motorrijtuig en zelf een ongeval veroorzaakt. Een ongevallenverzekering vergoedt de schade vaak maar voor een deel. Het is daarom van belang dat je, naast de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, ook een verkeersschadeverzekering voor werknemers afsluit.

Gaan jouw medewerkers naar het buitenland om werk uit te voeren? Met de zakenreisverzekering zijn je medewerkers en jij automatisch het hele jaar doorlopend verzekerd tegen de meest voorkomende risico’s. De klant kan in een noodsituatie 24 uur per dag, 7 dagen per week rekenen op snelle en deskundige Alarmcentrale.

De Collectieve Ongevallenverzekering keert een vergoeding uit bij overlijden en blijvende invaliditeit door een ongeval. Je sluit deze verzekering in de relatie werkgever-werknemer. In steeds meer cao’s is het aanbieden van een bedrijfsongevallenverzekering een verplichting voor de werkgever.

Wanneer je personeel in dienst hebt, loop je het risico dat een medewerker ziek wordt. Dat kan jouw onderneming behoorlijk ontregelen, zeker als je een kleiner bedrijft hebt. Bij ziekte heb je namelijk als werkgever de plicht om jouw personeel door te betalen. Als ondernemer dien je maximaal 2 jaar lang, minimaal 70% van het salaris van jouw medewerker(s) door te betalen. Deze kosten kunnen flink oplopen en de medewerker zit ziek thuis. Vervelend voor beide partijen. Een verzuimverzekering is dan geen overbodige luxe. Een verzuimverzekering neemt de kosten van onder andere de wettelijke loonbetalingsverplichting van jou als ondernemer over. Daarnaast moet je als werkgever je best doen om een zieke werknemer zo snel mogelijk weer aan de slag krijgen. Deze re-integratie kost ook geld. Naast de loondoorbetaling krijg je dan ook te maken met de kosten voor preventie, begeleiding en re-integratie voor de zieke werknemer. De kosten voor deze wettelijke verplichtingen rondom het verzuim kun je meeverzekeren in de verzuimverzekering. Je wordt door veel verzekeraars ook geholpen bij het voorkomen en terugdringen van het verzuim.

Het hebben van een abonnement bij een arbodienstverlening is een wettelijke verplichting voor een werkgever. Een arbodienst helpt je om zieke werknemers vanaf de eerste verzuimdag te begeleiden. Je kunt er voor kiezen om een verzuimverzekering met arbodienstverlening af te sluiten. Dan ben je verzekerd van de juiste zorg bij verzuim.

WIA aanvullingsverzekeringen
Het kan iedereen overkomen, langdurig ziek personeel. Werknemers die na 104 weken nog steeds ziek zijn, worden mogelijk arbeidsongeschikt. Zij krijgen van de overheid mogelijk een WIA-uitkering. Maar wat als die uitkering te laag is, dan gaat hij of zij er qua inkomen flink op achteruit. Hoe ga je hier als werkgever mee om? Een belangrijk aandachtspunt hierbij is, of jouw onderneming wel of niet CAO-volgend is. Afhankelijk van de CAO kan dit een verplichting zijn en wordt het soms ook door de CAO geregeld. Goed om te weten is dat er aanvullende verzekeringen af te sluiten zijn. Hierin kennen we de:
– WIA-bodemverzekering;
– WGA-hiaatverzekering;
– WIA-excedentverzekering.

Dit zijn complexe verzekeringen, wij lichten ze graag aan je toe. Zodat je aan de hand daarvan keuzes kunt maken wat je wel of juist niet wilt verzekeren voor je personeel. Maak gerust een afspraak om advies in te winnen.

Afspraak inplannen

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

MailenBellen