Kent u het verschil tussen Schade- en Ongeval Inzittenden op de autoverzekering?

3 april 2019

Als u een ongeval krijgt of veroorzaakt, terwijl er passagiers in de auto zitten, wilt u wel dat de passagiers goed verzekerd zijn. Veel automobilisten sluiten daarom een inzittendenverzekering af bij de autoverzekering. Hierbij is er keus uit twee varianten: een Ongevallen Verzekering Inzittenden (OVI) en een Schadeverzekering Inzittenden (SVI). Maar kent u het verschil? Wij lichten het hieronder kort toe. En nog belangrijker: hoe zit het met uw verzekering?

De OVI keert een vast bedrag uit als de bestuurder of de passagiers overlijden of blijvend invalide raken bij een ongeval. De Schadeverzekering Inzittenden keert bij een ongeval juist geen vast bedrag uit, maar vergoedt de daadwerkelijke schade van u en uw inzittenden, bijvoorbeeld inkomstenderving en smartengeld. Deze verzekering vergoedt zowel letselschade als materiële schade. Ook wordt schade vergoedt aan spullen die met de auto werden vervoerd tijdens het ongeval.

De dekking
Het bedrag dat de OVI uitkeert verschilt per verzekeraar maar bij overlijden ligt het bedrag doorgaans tussen de € 10.000 en € 20.000,-, bij blijvende invaliditeit ligt het bedrag tussen de € 20.000,- en € 50.000,-. De dekking van de SVI ligt een stuk hoger, deze ligt namelijk rond de 1 miljoen euro en vergoedt dus de werkelijk geleden schade. Het maakt bij zowel de SVI als de OVI niet uit wie de schuldenaar is van het ongeval.

De SVI is een uitgebreidere variant van de inzittendenverzekering dan de OVI. De premie ligt dan vanzelfsprekend ook hoger, dit gaat om een gering bedrag premie per maand extra.

Hoe zit dit bij u?
Heeft u een autoverzekering via ons lopen, kijk de polis dan na om te zien óf en welke inzittendenverzekering u heeft. Met bovenstaande informatie bent u op de hoogte van de verschillen. Wilt u de OVI laten omzetten in een SVI? Neem dan contact met ons op en we spreken samen de premie en wijzigingen door.


Deel dit bericht