Fiets- en caravanverzekering

13 april 2023

Wanneer je met je e-bike (elektrisch fiets) schade toebrengt aan een derde dan valt dit onder de reguliere aansprakelijkheidsverzekering. Dat geldt ook in het buitenland, want deze verzekering kent een wereldwijde dekking. Wordt je fiets gestolen tijdens jouw vakantie? Dan krijg je middels de fietsverzekering een veel hogere vergoeding dan via de reisverzekering. Bijkomend voordeel van de fietsverzekering is dat er dus ook dekking is bij een dagje fietsen in Nederland of diefstal van jouw fiets bij de plaatselijke supermarkt. Belangrijk om te weten is dat je na diefstal wel 2 sleutels moet kunnen overleggen. Oftewel: je hebt hem op slot gezet, dus die sleutel kun je overleggen en daarnaast heb je de reservesleutel netjes thuis bewaard. Daarnaast moet je natuurlijk altijd aangifte bij de politie doen.

Je E-bike kun je dus het beste verzekeren via een separate fietsverzekering. En wist je dat je deze voor ca. € 1,- kunt uitbreiden met pechhulp? Heb je pech onderweg? Dan wordt je ter plaatse geholpen. Dat is een fijn idee!

Heb je een caravan?
1 op de 10 Nederlanders heeft een caravan. Heb jij ook een caravan? Deze hang je doorgaans achter je auto. De schade die je veroorzaakt aan derden is verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van het trekkende voertuig, de auto dus. Je kunt schade aan de caravan zelf ook verzekeren via een separate caravanverzekering. Denk aan brand-, storm-, aanrijdingsschade of diefstal. Toebehoren zoals een mover, voortent, luifels en inboedel zijn allemaal mee te verzekeren. Ongemerkt neem je vlug veel spulletjes mee en verzamel je toch een complete inboedel in je caravan.

Heb je vragen over de fiets- of caravanverzekering? Bel ons dan gerust of vul het contactformulier in en wij bellen jou!


Deel dit bericht