Neem jij een rubberbootje mee op vakantie?

13 april 2023

Je aansprakelijkheidsverzekering vergoedt helaas niet de kosten wanneer je schade toebrengt terwijl je met je bootje aan het varen bent. Maar de gevolgen wanneer je schade toebrengt aan een andere boot of letselschade aan derden kan verstrekkende gevolgen hebben. Bij letselschade zal de zorgverzekering de meeste kosten vergoeden, echter gevolgschade niet. Een klein voorbeeld: per ongeluk vaar je een persoon aan met als gevolg dat deze arbeidsongeschikt wordt. De benadeelde zal de kosten op jou als veroorzaker verhalen. Je kunt aansprakelijk gesteld worden voor de ontstane gevolgschade. Dit kan hele vervelende financiële gevolgen geven. Bij de wet is het niet verplicht om een rubberboot met motor (binnen- of buitenboord) te verzekeren. Wij adviseren je echter wel om een aparte bootverzekering af te sluiten, zodat de materiële- en letselschade aan de benadeelde vergoed wordt.

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op, we adviseren je graag!

 


Deel dit bericht