Schade aan je inboedel, en nu? Ben ik hiervoor verzekerd?

5 oktober 2023

Onder inboedel wordt verstaan: alle zaken die je meeneemt als je verhuist en die niet ‘vast’ in of aan de woning zitten. Maar ook waardevolle spullen zoals sieraden, een tv of kleding. Je inboedel is doorgaans tegen nieuwwaarde verzekerd. Echter wordt er in de meeste situaties gerekend met een afschrijvingspercentage. Daarnaast betekent het niet automatisch dat je ook de nieuwwaarde vergoed krijgt. Als de schade gerepareerd kan worden, krijg je de kosten van de reparatie vergoed. Verzekeraars gaan doorgaans voor de voordeligste oplossing. Daaruit volgt een vraag die je bijna altijd van ons kan verwachten bij schade: kan het nog gerepareerd worden? Zo ja, wat zijn de reparatiekosten? Kan het niet meer gerepareerd worden? Dan zal de verzekeraar de aanschafwaarde vergoeden, afhankelijk van het voorwerp wordt er rekening gehouden met de afschrijving. Hoe hoog deze afschrijving is, dat verschilt per voorwerp. Verzekeraars gebruiken daar vaste afschrijvingslijsten voor.

Heb je schade? Altijd even met ons bellen of mailen. We helpen je graag.


Deel dit bericht