Je woning verduurzamen? Gebruik je hypotheek!

22 april 2024

Je bent een trotse woningbezitter en je overweegt om je huis te verduurzamen.
Wist je dat je dit met behulp van je hypotheek kunt doen? 


Je woont met veel plezier in je huis en je hebt de wens om te investeren in het verduurzamen van je woning. We hoeven je niet te zeggen dat het veel voordelen heeft, direct lagere energiekosten, meer wooncomfort, milieuvriendelijk en het is gunstig voor de waarde van je woning!

Je kunt dit natuurlijk betalen met eigen geld maar je kunt hier ook geld voor lenen door je hypotheek te verhogen. Het is vaak een win-win situatie. Soms zien we zelfs dat de verlaging van de energierekening de verhoging van de hypotheeklasten dekt.

Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?
Het geld voor de verduurzaming komt in een bouwdepot. Met facturen en bonnetjes kun jij dan uit het bouwdepot declareren en de leverancier betalen. We rekenen graag voor je uit wat de mogelijkheden zijn. Wanneer jij het bedrag weet van de kosten die je gaat maken voor het verduurzamen van je huis, kunnen wij de aanvraag starten. Hiervoor hebben we wel je inkomensgegevens nodig. Daarnaast is er vaak ook een taxatierapport nodig. Natuurlijk gaan wij je helpen met dit gehele aanvraag traject. En wist je dat je de kosten die je maakt om de hypotheek te regelen vaak ook mee kunt financieren? Bovendien zijn deze eenmalig aftrekbaar van de Belastingdienst!

Weet je op dit moment nog niet precies welke energiebesparende maatregelen je moet nemen?
Dan is het slim om te kiezen voor het Energiebespaarbudget (EBB). Heb je nu een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie? Dan kun je hier in ieder geval al gebruik van maken. Maar ook wanneer je een andere hypotheek hebt zijn er een aantal geldverstrekkers die het Energiebespaarbudget aanbieden. Het grote voordeel hiervan is dat je vooraf geen specificatie van de kosten of maatregelen hoeft te geven. Zo regel je eerst je hypotheek en beslis je pas later welke energiebesparende maatregelen voor jouw situatie het meest zinvol zijn. Je hebt vervolgens doorgaans 2 jaar de tijd om het budget te gebruiken.

Met het EnergieBespaarBudget (EBB) kun je tot 6 procent bovenop de woningwaarde lenen. Bij een woning van € 350.000 is dat bijvoorbeeld € 21.000, mits dit haalbaar is op basis van je inkomen.

Maak een vrijblijvende afspraak. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jou? Neem dan hier contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. We helpen je graag met het bekijken van jouw persoonlijke situatie! 

 


Deel dit bericht