Spelregels bij een reisverzekering

13 april 2023

Doorgaans geldt dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Wil je een beroep doen op de reisverzekering tijdens een dagje uit? Dat geldt alleen voor een dagje uit in het buitenland. In Nederland dien je minimaal een overnachting te hebben gedaan. En denk ook aan een annuleringsverzekering. Als je onverhoopt niet meer weg kunt door bijvoorbeeld een ongeval, dan is het een prettig idee dat de gemaakte kosten vergoed worden. Belangrijk om te weten is dat de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je reis afgesloten moet zijn.

Medische kosten
Natuurlijk is diefstal van je zwemspullen of zonnebril vervelend, maar het belangrijkste doel van de reisverzekering is het vergoeden van medische kosten in het buitenland. De zorgverzekering vergoedt maximaal het Nederlandse tarief van de betreffende behandeling of ingreep. Het meerdere wordt vergoed door de reisverzekering. Maar ook de bijkomende papierwinkel, extra overnachtingen of andere kosten worden doorgaans door de reisverzekering vergoed. Voor een reis naar het buitenland is een reisverzekering dus zeer zeker aan te bevelen!

Verlies of diefstal van bagage
Verlies je jouw bagage of een deel van je bagage? Of wordt het gestolen? Dan gelden er maximale vergoedingen voor de verloren of gestolen spullen op de doorlopende reisverzekering. Hoe hoog de vergoeding is, hangt af van je verzekerd bedrag van de bagage. Heb je jouw bagage voor € 3000,- verzekerd? En verlies je jouw telefoon, sieraden of zonnebril, dan ontvang je maximaal € 300,- vergoeding per categorie. Wordt je elektrische fiets gestolen? Ook dan is de maximale vergoeding € 300,-. Daarnaast moet je aangifte bij de politie hebben gedaan. Dat geldt zowel voor de Nederlandse – als buitenlandse reizen.

Voor de fiets vinden wij een fietsverzekering een beter alternatief, lees hier waarom wij dat vinden.

Heb je vragen over het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering? Of ga je regelmatig op reis en wil je weten of een doorlopende reis-en/of annuleringsverzekering voordeliger is? Neem dan zeker even contact met ons op.

 


Deel dit bericht