Spelregels bij een reisverzekering

5 oktober 2023

Doorgaans geldt dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Wil je een beroep doen op de reisverzekering tijdens een dagje uit? Dat geldt alleen voor een dagje uit in het buitenland. In Nederland dien je minimaal een geboekte overnachting te hebben gedaan. En denk ook aan een annuleringsverzekering. Als je onverhoopt niet meer weg kunt door bijvoorbeeld een ongeval, dan is het een prettig idee dat de gemaakte kosten vergoed worden. Belangrijk om te weten is dat de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van je reis afgesloten moet zijn.

Verlies of diefstal van bagage
Verlies je jouw bagage of een deel van je bagage? Of wordt het gestolen? Dan gelden er maximale vergoedingen voor de verloren of gestolen spullen op de doorlopende reisverzekering. Hoe hoog de vergoeding is, hangt af van je verzekerde bedrag op de polis. Heb je jouw bagage voor € 3000,- verzekerd? En verlies je jouw telefoon, sieraden of zonnebril, dan ontvang je een gemaximeerd bedrag per categorie. Bijvoorbeeld maximaal € 300,- voor verlies of diefstal van je telefoon. Wordt je elektrische fiets gestolen? Ook dan is de maximale vergoeding bijvoorbeeld € 300,-. Deze bedragen zijn afhankelijk van de verzekeraar en je polis, de gemaximeerde bedragen staan vermeld in je polisvoorwaarden. Daarnaast moet je aangifte bij de politie hebben gedaan. Dat geldt zowel voor de Nederlandse- als buitenlandse reizen.

Een alternatief is de schade indienen op de inboedelverzekering. Het is dan belangrijk om te bekijken of er buitenhuisdekking meeverzekerd is. Als dat zo is, dan zal deze verzekering in sommige situaties eerder tot uitkering over gaan dan de reisverzekering. De inboedelverzekering kent verschillende onderdelen. Sommige onderdelen kunnen alleen tegen val- en stootschade buitenhuis verzekerd worden. Maar andere onderdelen kunnen ook voor verlies of diefstal buitenshuis verzekerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sieraden, sport- of hobby uitrustingen of medische apparatuur. Check je polis of vraag bij ons na welke dekkingen jij op je inboedelverzekering hebt.

Voor de fiets vinden wij een fietsverzekering een beter alternatief, lees hier waarom wij dat vinden.

Medische kosten
Natuurlijk is diefstal van je zwemspullen of zonnebril vervelend, maar het belangrijkste doel van de reisverzekering is het vergoeden van medische kosten in het buitenland. De zorgverzekering vergoedt maximaal het Nederlandse tarief van de betreffende behandeling of ingreep. Het meerdere wordt vergoed door de reisverzekering. Maar ook de bijkomende papierwinkel, extra overnachtingen of andere kosten worden doorgaans door de reisverzekering vergoed. Voor een reis naar het buitenland is een reisverzekering dus zeer zeker aan te bevelen!

Heb je vragen over het afsluiten van een reis- en/of annuleringsverzekering? Of ga je regelmatig op reis en wil je weten of een doorlopende reis-en/of annuleringsverzekering voordeliger is? Neem dan zeker even contact met ons op.

 


Deel dit bericht