Het nut van de verzuimverzekering

11 maart 2024

Ben je al werkgever of denk je erover om personeel in dienst te nemen? Dat is een grote stap! Een spannende uitdaging, waarbij je ook werkgeversrisico’s moet overwegen. Wat als je werknemers ziek of arbeidsongeschikt worden? Dit is heel vervelend, maar kan iedereen overkomen. Maar met een verzuimverzekering sta je sterker.

Waarom een verzuimverzekering?

Weet jij de gevolgen wanneer je als werkgever te maken krijgt met zieke werknemers? Met een verzuimverzekering ben je verzekerd voor de kosten van zieke medewerkers, re-integratie en verzuimbegeleiding. Naast de financiële gevolgen kan een zieke werknemer jouw bedrijfsvoering behoorlijk ontregelen. Zeker als je een klein bedrijf hebt. Dit wil je toch het liefst voorkomen.

Verzuimverzekering versus Arbodienst

Een verzuimverzekering afsluiten is zeker niet verplicht. Maar het is dan belangrijk om de gevolgen te begrijpen als je ervoor kiest dit niet te doen. Wel ben je verplicht om een overeenkomst met een arbodienst af te sluiten. We leggen je graag het nut van de verzuimverzekering uit.

Het nut van de verzuimverzekering

Als werkgever ben je verplicht om het loon gedurende de eerste 2 jaar van jouw zieke of arbeidsongeschikte werknemers voor minimaal 70% door te betalen.

Daarnaast brengt verzuim ook extra kosten met zich mee voor preventie, re-integratie en verzuimbegeleiding en valt er capaciteit weg.

Een verzuimverzekering dekt deze financiële risico’s af. Dit geeft een geruststellende gedachte, nietwaar?

Als zelfstandig ondernemer zonder personeel is het ook belangrijk om jezelf te verzekeren voor wanneer je ziek en/of arbeidsongeschikt raakt. Je wilt ten slotte toch iedere maand een inkomen hebben. Ontdek hier hoe je jezelf kunt verzekeren met een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV).


Deel dit bericht