Oversluiten of verhogen

Hypotheek oversluiten of verhogen om te verbouwen of verduurzamen?

Heb je nu al een hypotheek en geen verhuiskriebels? Loopt de rentevaste periode binnenkort af? Dan doe je er wellicht goed aan om eens verder te kijken dan de huidige geldverstrekker. De huidige hypotheek onderbrengen bij een andere geldverstrekker heeft de benaming ‘’oversluiten’’. Dit kan soms heel aantrekkelijk zijn. Op het moment van oversluiten mag je met de hypotheek gaan en staan waar je wilt. Dit kan resulteren in een geldverstrekker met bijvoorbeeld een lagere rente.

Staat de rente nog wat langer vast? Ook dan kan oversluiten soms voordeel opleveren. Dit is afhankelijk van een aantal factoren en kunnen wij voor jou uitrekenen. Dan is snel inzichtelijk of er een voordeel te behalen is.

Afspraak inplannen

Wil je verbouwen of verduurzamen?

Wil je graag jouw verbouwplannen doorzetten? Of zoals aan de orde van de dag op dit moment, je woning verduurzamen? Maar heb je de benodigde middelen niet op je spaarrekening staan? Heb je wel eens gedacht aan het verhogen van je bestaande hypotheek of het afsluiten van een 2e hypotheek om je dromen te realiseren. Doorgaans wordt het geldbedrag dan in een bouwdepot gestort waarbij je middels facturen declaraties kunt indienen. Soms is een vrije opname ook mogelijk, dat is afhankelijk van diverse voorwaarden. We zoeken het graag voor je uit. Daarnaast is oversluiten naar een andere geldverstrekker soms ook aantrekkelijk. Graag bespreken we met jou de wensen, zodat wij aan de slag kunnen om alle mogelijkheden in kaart te brengen. Geen situatie is ons te gek, we zoeken het graag uit!

Aflossingsvrij deel omzetten?

Misschien heb je in de huidige hypotheek een aflossingsvrij deel zitten? En wil je liever meer aflossen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. De huidige hypotheek kan dan omgezet worden in een andere hypotheekvorm eventueel in combinatie met oversluiting naar een andere geldverstrekker.

Samen bekijken wij graag naar de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Afspraak inplannen

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

MailenBellen

Starten

Goed voorbereid op weg als starter op de markt.

Je wilt je eerste huis kopen. Een bijzondere, spannende periode. Je koopt ten slotte maar een keer de eerste eigen woning. Wat komt er allemaal bij kijken? We kunnen zeggen dat dit proces een aantal fases omvat. We adviseren je graag.

Om te beginnen: weet je al wat je maximaal kunt lenen en welke maandlast daar bij hoort? Aan de hand van de inkomen gegevens en eventueel die van je partner kunnen wij een duidelijke, overzichtelijke berekening maken met bijbehorende maandlast en benodigde inbreng eigen middelen. Wij kennen de klappen van de zweep en kunnen hierdoor tijdens dit gesprek al veel informatie geven over de mogelijke hypotheekaanvraag. Met keuze uit circa 30 geldverstrekkers zijn wij geheel onafhankelijk. We zoeken de beste geldverstrekker uit in combinatie met een aantrekkelijke rente en goede voorwaarden. Het is dan fijn om een goed en degelijk advies te hebben gehad alvorens je de knoop voor die droomwoning doorhakt!

Zodra je weet wat de mogelijkheden zijn, kan het zoeken naar het leukste huis beginnen! Tussentijds kunnen wij steeds blijven begeleiden en tips geven. Als het dan zover is en het bod is geaccepteerd door de verkopende partij, dan kan het hypotheektraject starten. Wij begeleiden je van A tot Z en geen vraag is ons te gek!

Afspraak inplannen

Welke mogelijkheden heb je als starter

Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Wist je bijvoorbeeld dat een bouwdepot ook nog steeds tot de mogelijkheden behoort? Een eventuele verbouwing mag onder bepaalde condities doorgaans meegefinancierd worden in de hypotheek. Het verduurzamen van je woning is daarnaast ook een belangrijk onderwerp. Want als je de investering hiervan gelijk mee kan nemen in je hypotheek, waarom dan niet? Bijna alle geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om Energiebesparende Maatregelen mee te financieren. In de meeste gevallen gaat het om een bedrag van € 9000,- wat je extra kunt lenen tot een maximum van 106% van de woningwaarde. Deze € 9000,- blijft buiten de inkomenstoetsing. Zo heb je altijd een extra potje om je huis een stukje duurzamer te maken. Onder Energiebesparende Maatregelen valt o.a. een warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en HR++ beglazing.

Starterslening vanuit de gemeente

En heb je wel eens van de Starterslening gehoord? Dit is een lening vanuit de gemeente, die het laatste steuntje in de rug kan geven om het gat te overbruggen tussen de maximale hypotheek die de geldverstrekker geeft en de benodigde hypotheek om de woning te kopen.

Als starter geldt sinds 2012 de verplichting om de hypotheek in 30 jaar volledig af te lossen. Dit kan door het aangaan van een annuïtaire of lineaire hypotheekvorm. Bij deze hypotheekvormen wordt in het maandbedrag een deeltje van de hypotheek direct afgelost.

Afspraak inplannen

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

MailenBellen

Verhuizen

Toe aan een nieuwe stap in je leven, laten we verhuizen.

Ben je toe aan een andere woning? Denk je er over om te verhuizen naar die andere woonplaats? Of heb je zin in een grotere of juist misschien kleinere woning? Het is fijn om dan exact te weten wat er mogelijk is. Aan de hand van de huidige, lopende hypotheek en de verwachte marktwaarde van de woning kunnen we concluderen of er bij verkoop mogelijk een mooie overwaarde of misschien een restschuld zal ontstaan. Hier borduren we op voort, om de mogelijkheden voor een andere woning in kaart te brengen. Uiteraard hoeft er nog geen nieuwe woning in beeld te zijn. Want juist wil je eerst weten wat je kunt, voordat de vervolgstap concreter gezet kan worden.

Maak gerust een afspraak met ons en samen bespreken we de wensen en mogelijkheden. Blijf je toch liever in je huidige woning na ons gesprek? Dan zijn er geen kosten verschuldigd, het eerste gesprek is altijd vrijblijvend!

Afspraak inplannen

Hypotheek van voor 2012

Als de lopende hypotheek voor, of in 2012 is afgesloten dan zijn er mogelijkheden om aflossingsvrij te financieren. Dit mag doorgaans tot een maximum van 50% van de marktwaarde van de woning. Een aflossingsvrij deel zorgt voor een lagere maandlast, maar is dit wenselijk? Want na de looptijd van de hypotheek blijft er bij een aflossingsvrij deel altijd een deel van de hypotheek open staan. Dit zijn onderwerpen die wij met een berekening goed in kaart kunnen brengen om tot een juiste beslissing te komen die passend is.

Het kan ook zijn dat je de eerste eigen woning na 2012 gekocht hebt, dan gelden er weer andere regels. In deze situatie geldt de aflossingsverplichting van 30 jaar ook bij het doorstromen naar een andere woning. Het meerdere dat bijgeleend wordt, kan weer opnieuw tegen 30 jaar worden afgesloten. Wij leggen graag aan je uit hoe dit in elkaar steekt.

Stel ons je vragen

Met het onderwerp ‘verhuizen’ komen vast ook veel vragen boven water. Denk aan bijvoorbeeld het wel of niet verplicht investeren van de overwaarde in de nieuwe woning? Is een restschuld mee te financieren? Mag een gekoppelde ‘spaarpot’ gebruikt worden voor een verbouwing van de nieuwe woning? Je ziet of hoort misschien wel eens over een overbruggingshypotheek? Soms wil je de overwaarde alvast gebruiken om het nieuwe huis te kopen. In dat geval leent de nieuwe bank deze verwachte overwaarde alvast aan je uit. De overwaarde zit ten slotte vast in de huidige stenen en komt pas vrij nadat je jouw huidige woning verkocht en overgedragen hebt aan de nieuwe eigenaren. Oftewel, er zijn veel verschillende opties en scenario’s te bedenken. Een berekening en gesprek gebaseerd op jouw eigen persoonlijke situatie is dan wenselijk.

Afspraak inplannen

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

Hoi, wij zijn jouw persoonlijke adviseurs.

Heb je vragen over je hypotheek, verzekering of schade? Wij staan voor je klaar, bel of mail ons.

MailenBellen